بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

دستگاه های بسته بندی غذایی چگونه هستند و چه کاربرد هایی دارند؟

دستگاه های بسته بندی مواد غذایی

با وجود فراگیر بودن مواد غذایی در زندگی روزمره ی انسان ها، عموم مردم درک و دریافت چندانی از چگونگی ساخت و تولید این بسته بندی ها ندارند. نگارنده بر این باور است که پی بردن به چگونگی تولید و ساخت این جعبه ها و بسته بندی ها، نه تنها به مشتری ها در خرید بهتر کمک می کند، که سازنده را نیز آگاه می سازد تا بسته بندی های بهتر و با کیفیت تری به بازار و مصرف کننده عرضه کند. به همین توجیه، در این نگاشته بر آن شدیم تا به تحلیل و بررسی دستگاه های بسته بندی مواد غذایی بپردازیم.

بسته بندی به غذا بستگی داره

مواد غذایی از ماده، روش و شیوه های مختلفی پخته و تولید می شوند. به همین دلیل، بسته به ماده های به کار رفته و نوع غذا، شیوه ی بسته بندی متفاوتی برای هر ماده ی غذایی در نظر گرفته می شود که البته هر یک دستگاه و ابزار های خاصی را به کار می گیرند و ماندگاری هر بسته بندی، با دیگر بسته بندی ها متفاوت خواهد بود. برای نمونه، گوشت، فرآورده های پروتئینی و دیگر ماده های غذایی تازه و یخ زده، به سبب ویژگی های شیمیایی شان، استعداد بالایی برای فاسد شدن دارند و همین سبب می شود تا از بسته بندی به خصوصی که از نفوذ هوا به درون بسته پیش گیری می کند، استفاده شود.

در ادامه به تحلیل و بررسی دستگاه های به کار رفته برای هر یک از بسته بندی ها می پردازیم.

دستگاه بسته بندی وکیوم: این دستگاه بیشتر برای بسته بندی های مواد غذایی پروتئینی، و دیگر ماده های غذایی که نسبت به نفوذ هوا به درون بسته بندی حساس هستند، استفاده می شود.

درون ماده های غذایی، میکرو ارگانیسم های هوازی وجود دارند که سبب تلف شدن سریع ماده های غذایی می شوند. بسته بندی وکیوم، با مانع شدن از بروز و نفوذ هوا درون بسته ی ماده ی غذایی، مانع از رشد ارگانیسم های یاد شده می شود و یا در بد ترین حالت، آهنگ رشد و پدیدار شدن آن ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. بسته بندی وکیوم، سبب افزایش عمر ذخیره سازی محصولات غذایی می شود و به آن ها کمک می کند تا بتوانند برای بلند مدت در فریزر، یخچال و سرد خانه ی فروشگاه و محل ذخیره شان، ماندگار و پایدار بمانند و به سلامت به دست مشتری برسند.

بسته بندی بیسکویت

دما از جمله عامل هایی است که در همه ی گونه های بسته بندی، به ویژه بسته بندی بیسکویت کاربرد دارد. به همین دلیل، به طور معمول برای بسته بندی بیسکویت و کنترل دقت برای دست یافتن به دمای مطلوب، از کنترل الکترونیکی دیجیتال دما استفاده می شود که نقش مهم و موثری در حفظ طراوت و تازگی ماده های غذایی دارد.

  1. دستگاه کیسه زن

این دستگاه ها بیشتر برای غلات، حبوبات، پودر شیر، شکر و ماده های غذایی از این دست به کار می رود و در کشور هایی هم چون چین، طرفدار بسیاری دارد. این گونه ی بسته بندی چندان ظرافت و تکنیک های خاصی ندارد.

  1. ماشین های بسته بندی

این ماشین ها برای محصور کردن بسته بندی و اتصال سیم های فلزی بسته بندی به کار می روند. هم چنین گونه های دیگر این نوع ماشین ها برای بسته بندی شربت، آبمیوه و مواد غذایی نوشیدنی به کار می رود. این دستگاه نه به شکل مجزا که در کنار دیگر دستگاه ها کاربرد دارد.

ماشین های انباشت

ماشین های انباشت، ماشین هایی هستند که در کنار دستگاه هایی برای قرار دادن درپوش بر روی ظرف و بسته بندی مواد غذایی به کار می روند.

هم چنین از این دستگاه ها برای پر کردن منظم مواد غذایی نیز استفاده می شود.

در این مقاله به پنج مورد از مهم ترین دستگاه های بسته بندی مواد غذایی پرداختیم. با این حال نباید فراموش کنیم که هم زمان با پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه ها نیز پیشرفته می شوند و هر روز بر کارکرد و امکانات آن ها افزوده می گردد و همین دلیلی است برای این که پیوسته به مطالعه در خصوص این دستگاه ها بپردازیم.

برای دانلود فایل مقاله ی «دستگاه های بسته بندی غذایی چگونه هستند و چه کاربرد هایی دارند؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «دستگاه های بسته بندی غذایی چگونه هستند و چه کاربرد هایی دارند؟»

آیا کیسه برنج صنعتی سالم و به صرفه است و چرا؟

چرا کیسه برنج صنعتی بهتر است؟

کافی است سری به مغازه، فروشگاه و هر مکان و جایی که به عرضه و فروش برنج می پردازند بزنید و نظر و دیدگاه مشتری و مصرف کننده ها را درباره ی کیسه ی برنج جویا شوید. در نهایت به یک واقعیت و اصل مسلم می رسید:

عموم مشتری و مصرف کننده ها درک و تصویر روشنی از چرایی و دلیل های برتری کیسه برنج صنعتی نسبت به کیسه برنج های پلاستیکی و مرسوم ندارند. همین عامل سبب شده تا ببینیم که هم چنان تولید کننده هایی به عرضه و فروش برنج در کیسه های پلاستیکی و سنتی مرسوم می پردازند.

نگارنده بخش عمده ای از این بی توجهی و بی اعتنایی به کیسه و بسته بندی های صنعتی را، ناشی از نا آگاهی و بی اطلاعی از فایده های این کیسه ها و ضرر و زیان های استفاده از کیسه های پلاستیکی و غیر صنعتی رایج می داند. این در صورتی است که اگر عموم مردم اندکی با فایده و کارکرد های متنوع و موثر کیسه های برنج صنعتی آشنا شوند، به طور قطع نسبت به خرید و گزینش کیسه های برنج خود حساس تر خواهند شد و با آگاهی و اطلاع بیشتری به خرید کیسه برنج های صنعتی و پلی پروپیلن، اقدام می کنند. به همین دلیل نگارنده بر آن شد تا یادداشتی را به این موضوع اختصاص دهد.

کیسه برنج های پارچه ای، صنعتی، عمومی، اختصاصی و پلی پروپیلن چه فایده هایی برای خریدار و مصرف کننده دارند؟

کیسه های برنج صنعتی، از نظر هزینه و قیمت مقرون به صرفه تر هستند: اگر طول عمر، ماندگاری، سهولت حمل و نقل، سلامت برنج، ماده های اولیه ی به کار رفته و کیفیت کلی کیسه را در نظر آوریم، در میابیم که کیسه های برنج صنعتی و پلی پروبیلن، نسبت به کیسه های برنج های معمولی و پلاستیکی رایج، به صرفه و مناسب تر هستند.

کیسه های برنج پلی پروبیلن و اختصاصی، از نظر ماندگاری و سلامت کالا، گزینه ی بهتری هستند: این کیسه ها به دلیل این که از مواد اولیه ی نو و بهینه ساخته و فرآوری شده اند، گزینه ی بهتر و مناسب تری برای بسته بندی، حمل و نقل و در نهایت عرضه ی مواد غذایی از جمله غلات، حبوبات، گندم و برنج هستند.

رونق کسب و کار: کیسه های برنج صنعتی به دلیل طرح های سفارشی، امکان گسترده ای را برای حفظ برند، نمایش و گسترش نام تجاری و معرفی کسب و کار، پیش روی تولید کننده قرار می دهد و همین سبب می شود تا زمانی که مصرف کننده کیسه را نزد خود دارد، همواره برند و نام تامین کننده را پیش رو و در کانون ذهن و توجه خود بیابد.

کیسه های پلی پروبیلن حتی پس از مصرف نیز به کار می آیند: کیسه های صنعتی این امکان را به مصرف کننده و مشتری می دهند که حتی پس از خرید و مصرف برنج نیز بتوانند از کیسه های برنج، برای کارکرد و منظور های دیگری هم چون خرید های خانه، نگه داری دیگر غلات و حبوبات، نگه داری ابزار و وسیله های تعمیراتی و البته نگه داری البسه و پارچه و مورد هایی از این دست، استفاده نمایند.

با نگاهی جامع و تفسیری دقیق نسبت به مطلب های یاد شده، در می یابیم که کیسه های صنعتی و پارچه ای، از هر نظر، از کیسه های مرسوم و رایج بهتر و مقرون به صرفه تر هستند. با خرید این کیسه ها شما مزیت و امتیاز های زیر را برای خود و جامعه فراهم می کنید:

صرفه جویی در هزینه

صرفه جویی در زمان

کمک به حفظ محیط زیست

امکان بهره مندی چند منظوره از کیسه

امیدواریم این یادداشت توانسته باشد شما را نسبت به خرید کیسه های برنج صنعتی و پلی پروپیلن، ترغیب کرده باشد.

برای دانلود فایل مقاله ی «آیا کیسه برنج صنعتی سالم و به صرفه است و چرا؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی آیا کیسه برنج صنعتی سالم و به صرفه است و چرا؟

انواع بسته بندی بر اساس مواد اولیه چه هستند؟

انواع بسته بندی بر اساس مواد اولیه

از اهمیت بسته بندی در زمینه های مختلف، بسیار بحث کرده ایم و به آن ها پرداخته ایم. در مقاله های پیشین، به ضرورت و اهمیت بسته بندی در مارکتینگ، بازاریابی، فروش و جذب مشتری پرداختیم. دانستیم که بسته بندی هم پا با بازاریاب و نماینده ی فروش، در فروش کالا موثر است و در صورت قدرتمند و نافذ بودن، می تواند تا میزان قابل توجهی هزینه ی بازاریابی را کاهش دهد.

از سویی دیگر، به اهمیت دیدگاه و ارزیابی مشتری نسبت به طراحی و بسته بندی کالا آگاه شدیم و پی بردیم که بر خلاف باور رایج، بسته بندی باید بر اساس میل و سلیقه ی مشتری انجام شود.

جمله ی آن چه یاد شد، دال بر این است که کسب دانش و آگاهی درباره ی بسته بندی، یکی از پیش نیاز های ضروری برای موفقیت در این زمینه است. در راستای همین دغدغه، نگارنده بر آن شد تا موضوع و هدف این مقاله را به سمت گونه های مختلف بسته بندی بر اساس ماده های اولیه ی به کار رفته سوق دهد.

بسته بندی با استفاده از مواد فلزی

بسته های فلزی، همان گونه که از نام و ماده ی به کار رفته در آن مشخص است، بیشتر برای کالا های فلزی، سنگین و صنعتی به کار می رود. عمده ی کالا هایی که در این گروه بسته بندی قرار می گیرند، کالا های صنعتی، فلزی و مواد غذایی هستند.

این گونه ی بسته بندی در سال 180 میلادی، توسط شخصی به نام نیکلا اپرت و برای ساخت قوطی های نگه دارنده ی ماده های غذایی به کار رفت.  رفته رفته این شیوه گسترش یافت و در قرن بیستم (انقلاب صنعتی)، به شیوه و گونه ی امروزی اش تبدیل شد. از ویژگی های این بسته بندی می توانیم به مدت بالای نگه داری مواد غذایی در آن و کاهش ضایعات اشاره کنیم. هم چنین این شیوه ی بسته بندی از جمله روش های مرسوم و رایج برای نگه داری غذا و میوه در موقعیت های بحرانی هم چون سیل، جنگ، زلزله و آتش سوزی، می باشد.

بسته بندی با استفاده از مواد شیشه ای

از قدیمی ترین روش های بسته بندی، می توان به بسته بندی با استفاده از مواد شیشه ای اشاره کرد. قدمت این روش به هزار ها سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. این روش برای نگه داری، خرید و فروش ماده های غذایی هم چون مربا، ترشی، غذا های پخته شده و انواع کیک و شیرینی، به کار می رفت.

بسته بندی با استفاده از مواد سلولوزی

هم چون مورد پیشین، این روش هم از کهن ترین روش های بسته بندی است که قدمت آن به زمان تولید کاغذ از پاپیروس در مصر باستان باز می گردد. در کشور ایران نیز نخستین کارخانه ی تولید کاغذ، در دهه ی 30 خورشیدی احداث و راه اندازی شد. از زمان ابداع این روش، همواره از آن برای انتقال ماده های کاغذی هم چون نامه، لباس و برخی از ماده های غذایی (نان، کیک، برنج، گندم) استفاده شده است.

بسته بندی با استفاده از مواد شیمیایی (پتروشیمی)

با گسترش یافتن صنعت پلاستیک در قرن نوزدهم، رفته رفته پای مواد اولیه و ماده ای چون اتیلن به صنعت بسته بندی باز شد. این مواد که همه از خانواده ی مواد پتروشیمی بودند، عایق حرارتی خوبی به شمار می رفتند و همین سبب شد تا کارکرد و جایگاه ویژه ای در صنعت بسته بندی بیابند. پلاستیک، پلی اتیلن، نایلون، پلی پروبیلن و دیگر فرآورده های نفتی، پیش قراول صنعت بسته بندی مواد مختلف به ویژه مواد غذایی به شمار می روند.

با نگاهی به مطلب های یاد شده و در نظر گرفتن شرایط امروز جامعه، در می یابیم که مواد سلولوزی و پتروشیمی، هم چنان در صدر جدول مواد اولیه ی مورد استفاده برای بسته بندی هستند. کاغذ کرافت، کیسه های برنج، کاپ کیک، هد رست، کیسه نمک، کیسه و بسته بندی خشکبار، سفره های پلاستیکی و نایلون و نایلکس، همه گونه هایی از بسته بندی هستند که از فرآورده های سلولوزی و پتروشیمی پدید آمده اند. با این حال فراموش نکنیم که بسته بندی با استفاده از شیشه و مواد فلزی نیز هم چنان از محبوبیت و کاربرد تعریف شده ای برخوردار است.

برای دانلود فایل مقاله ی «انواع بسته بندی بر اساس مواد اوله چه هستند؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «انواع بسته بندی بر اساس مواد اولیه چه هستند؟»

سلفون چه تفاوتی با نایلون, نایلکس و دیگر سازه های پلاستیکی دارد؟

در این نگاشته سعی داریم تا به پردازش و هم سنجی کاربرد سلفون و گروهی دیگر به نام نایلون و نایلکس بپردازیم. سلفون و نایلون و نایلکس، هر سه جزو سازه های چاپی و  بسته بندی هستند که از مشتقات نفتی پدید می آیند. با این حال، تفاوت های اساسی میان این دو گروه هست که آن ها را از یک دیگر متمایز می کند. نگارنده در این مقاله قصد دارد تا به این مهم پاسخ دهد.

بر خلاف نایلون و نایلکس, سلفون به میزان بالایی از خاصیت ارتجاعی و کشندگی بالا برخوردار است که البته همین عامل سبب شده تا کاربرد ویژه و شاید محدودی برای سلفون تعریف کنیم.

نازک بودن سلفون سبب می شود که بر خلاف نایلون و نایلکس, نتوان از آن برای حمل و نقل کالا و مواد غذایی استفاده کرد. به زبانی دیگر, سلفون به مراتب و بیش از نایلون و نایلکس کارکرد و کاربرد بسته بندی دارد و همین عامل سبب می شود تا نقش پر رنگی در تبلیغات, بازاریابی و مارکتینگ ایفا کند که البته همین عامل درگاه و بهانه ای می شود که پای پرافیست و طراح ها را به میان می کشد.

ویژگی و خاصیت چسبندگی:

خاصیت چسبندگی دومین و مهم ترین خاصیتی است به دنبال عامل نخست یعنی نازک بودن, در سلفون ایجاد شده و کارکرد های زیادی را برای سلفون فراهم آورده است. خاصیت چسبندگی سبب می شود تا سلفون به خوبی و با کم ترین تلاش و زحمت بر روی کالا و ماده ی غذایی قرار بگیرد و آن را پوشش دهد. از سویی دیگر, نازک بودن سلفون سبب کاهش استفاده از مواد شیمیایی و مشتقات نفتی می گردد که در نهایت همین موضوع سبب کاهش آسیب و ضرر های سلفون می شود. پس بی راه نیست که می بینیم سلفون بیش از دیگر سازه های پلاستیکی در بسته بندی و پوشاندن مواد غذایی به ویژه مواد غذایی تازه و بدون کاور کاربرد و استفاده دارد.

سلفون سبک وزن است:

نازک بودن سلفون و به کار گیری ماده های اولیه ی اندک, سبب شده اند تا سلفون نسبت به دیگر مواد و سازه های بسته بندی هم چون نایلون و نایلکس, از وزن بهینه و کم تری برخوردار باشد و همین موضوع گرچه در مورد هایی محدود کننده است, اما فراموش نکنیم که وزن سبک سلفون تاثیر به سزایی در نگه داری مواد غذایی, به خصوص مواد غذایی موجود در یخچال, دارد.

سلفون براق است: به دلیل استفاده از مشتق های نفتی و مواد اولیه ی لهینه (که البته با هدف و کاربرد سلفون منظور شده است), سلفون از رنگ براق و شفافیت بیشتری نسبت به دیگو سازه های پلاستیکی مانند نایلون و نایلکس که برای بسته بندی به کار می روند, برخوردار است و همین ویژگی, سلفون را به بهترین گزینه برای پوشش دادن و بسته بندی میوه, سبزیجات, گوشت و مرغ تبدیل کرده است.

سهولت استفاده از سلفون

آخرین ویژگی و امتیاز سلفون نسبت به نایلون و نایلکس این است که استفاده و کارکرد مناسب و البته سفارشی دارد. بر خلاف نایلون و نایلکس که در وزن, اندازه و ابعاد مشخص و از پیش تعریف شده تولید می شوند, سلفون در رول های مختلف عرضه می گردد و همین موضوع به کاربر و مصرف کننده این امکان را می دهد تا سلفون را برش دهد و متناسب با بسته بندی, ظرف و کالای مورد نظر استفاده کند.

در پایان اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی میان سلفون و دیگر سازه های بسته بندی هم چون نایلون و نایلکس انجام دهیم، باید بگوییم که بر خلاف نایلون و نایلکس که بیشتر برای بسته بندی به منظور حمل و نقل به کار می روند و بیشتر تا مرحله ی پیش از خرید کالا کاربرد دارند، سلفون بیشتر در مرحله ی پسا خرید و جهت نگه داری و استفاده از کالا کاربرد و فایده دارد.

برای دانلود فایل مقاله ی «سلفون چه تفاوتی با نایلون, نایلکس و دیگر سازه های پلاستیکی دارد؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «سلفون چه تفاوتی با نایلون, نایلکس و دیگر سازه های پلاستیکی دارد؟»


از تولید مقوا و چاپ مقوا چه می دانیم؟

از مقوا چه می دانید؟

مقوا چگونه ساخته می شود؟

مقوا چه نقشی در چاپ و نشر دارد؟

چه عامل و بازیگر هایی در چاپ و تولید مقوا دخیل و سهیم هستند؟

در این یادداشت قصد داریم به تحلیل محور های یاد شده ی بالا بپردازیم. با این حال پیش از هر چیز لازم است به تحلیل و بررسی پیشینه و البته تاریخ تولید و تهیه ی مقوا بپردازیم.

آلمان زادگاه مقوا

مقوا برای نخستین بار در کشور آلمان تولید شد. در سال 1885، شیمی دانی آلمانی، اقدام به ساخت و تولید مقوا کرد. این شیمی دان توانست با استفاده از روش خمیر سازی چوب، راه کاری برای تولید و ساخت مقوا بیابد. پس گام نخست در تولید مقوا، ایجاد خمیر چوب است. کرافت در گام بعدی تولید مقوا قرار دارد.

کرافت

کرافت از جمله ابزار و سازه های مهم و موثر صنعت چاپ است که نقش مهمی در تولید و فرآوری دیگر سازه های چاپی دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است. حال ممکن است این پرسش ایجاد شود که کرافت چه نقش و جایگاهی در چاپ و تولید مقوا دارد؟

همان گونه که پیش از این یاد شد، در تولید مقوا ابتدا خرده چوب (خمیر چوب) را تهیه می کنند. سپس به کمک کرافت، این خرده چوب ها به کاغذ تبدیل می شوند. با این حال می دانیم که مقوا سازه ای مستحکم است. پس لازم است تا کاغذ تولید شده، از قدرت و استحکام کافی برخوردار باشد. به همین دلیل، در این مقطع و پس از ساخت کاغذ، به کمک مواد شیمیایی از جمله سولفات سدیم، آن را پایدار تر و البته محکم تر می نمایند. با این حال نباید فراموش کنیم که قدرت و استحکام مقوا ها با هم تفاوت دارد و البته این نیز بی دلیل نیست.

خمیر کاغذ از دیگر عامل هایی است که در ساخت مقوا به کار گرفته می شود و بد نیست کمی درباره ی آن بدانیم.

خمیر کاغذ چیست؟

خمیر کاغذ یا پالپ، فرآورده ای است که از خرده چوب و فرآورده های بازیافتی پدید می آید و سپس به کاغذ تبدیل می شود و در ساخت مقوا کاربرد دارد.

قدرت و کیفیت مقوا به چه عامل هایی بستگی دارد؟

قدرت و کیفیت مقوا با نوع فیبری که از آن تولید می شود، پیوند مستقیمی دارد. حال باید پرسید که چه عاملی در تعیین کیفیت نوع فیبر موثر است؟

نوع فیبر به کار رفته در تولید مقوا، به جنس درخت و گیاه هایی که چوب مورد استفاده از آن ها تامین می گردد وابسته است و به زبانی دیگر، این کیفیت و جنس درخت و گیاه به کار رفته است که در نهایت کیفیت و مقاومت مقوا را تعیین می کند.

جنس برخی از درخت ها به گونه ای است که می توان از آن ها کاغذ هایی نازک، شفاف و صیقلی ایجاد کرد، جنس برخی دیگر از درخت ها نیز به گونه ای است که از آن ها برای تولید و ایجاد مقوا های ضخیم و البته مات به کار می رود.

پخت چوب

پخت چوب فرآیندی است که نقش مهمی در تولید مقوا دارد. در این فرآیند شیمیایی، خمیر چوب را در محلولی از سولفات قرار و پس از آن حرارت می دهند. در این مقطع است که با استفاده از ماده ای به نام لیگنین، فیبر چوب به دست آمده را جدا می کنند. از دیگر دستاورد های پخت چوب، می توانیم به تغییر رنگ خمیر چوب از قهوه ای سوخته به کرم روشن تغییر می کند. پس از آن خمیر کاغذ را درون گودالی بزرگ می ریزند و آن را صاف و فشرده می کنند. سپس مقوای ایجاد شده را درون دو لاینر قرار می دهند و با افزودن مقداری ماده های بازیافتی، آن را به شکل نهایی ایجاد می کنند.

پس از این مقوا به کارخانه و کارگاه های مورد نظر صادر و برای کاربرد های مختلف، مورد استفاده قرار می گیرد.

بسته بندی و نقش حیاتی آن در سلامتی مصرف کننده

تا پیش از این، بیشتر به کاربرد و کارکرد های بازرگانی و بازاریابی بسته بندی پرداختیم و به لحنی دیگر، بر مزیت، فایده و کارکرد های مادی و درآمد زای آن تمرکز کردیم. در این یادداشت نگارنده می کوشد تا از لنز سلامتی مصرف کننده و دغدغه های این چنینی بسته بندی را مورد بررسی قرار دهد.


برای دانلود فایل مقاله ی «از تولید مقوا و چاپ مقوا چه می دانیم؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «از تولید مقوا و چاپ مقوا چه می دانیم؟».