بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

نکته های مفید و کاربردی در تهیه ی برنج

خرید برنج

لابد برای شما هم پیش آمده که داخل مغازه می شوید، همان جنسی که دیروز خریدید را بر می دارید و ناگهان متوجه می شوید قیمت آن افزایش یافته است. متعجب، نگران و با حیرت دلیل افزایش قیمت را از مغازه دار جویا می شوید و در می یابید که افزایش قیمت پاسخی کوبنده به افزایش قیمت ارز بوده است که از سوی تامین کننده وارد شده است. در نهایت مغازه دار هم با بیان این جمله که «نون رو باید به نرخ روز خورد»، خودش را از شر نگاه مظلومانه ی مشتری رها می کند و به شما اطمینان خاطر می دهد که افزایش قیمت منصفانه بوده است.

با توجه به نوسان های بازار ارز، سیاست های اقتصادی و تجاری، تحریم ها و دیگر چالش های مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، امروزه می بینیم که هر از گاهی، وضعیت بازار یکی از کالا دچار آشفتگی، بحران و ابهام می شود. برنج هم از جمله کالاهایی است که از این چالش جان سالم به در نبرده است. به همین دلیل نگارنده بر آن شد تا در مقاله ای، به شرح و تحلیل قیمت برنج، وضعیت آن و ارائه ی رهیافتی بر کسب و کار این کالای غذایی با اهمیت، بپردازد.

در ابتدا به گزارشی جدید که از نرخ قیمت برنج منتشر شده است می پردازیم و سپس گزارشی کوتاه از وضعیت کاشت و بازار برنج در کشور و گونه ی جدید برنج به نام «راتون»، ارائه می دهیم.

بر اساس گزارش های جدید، نرخ انواع برنج گیلان در مرداد ماه سال جاری به ترتیب زیر است:

برنج هاشمی گیلان 20500

برنج دم سیاه گیلان 20900

برنج علی کاظمی گیلان 20200

گران ترین برنج کدام است:

سازمان جهاد کشاورزی گیلان، برنج صدری را گران ترین برنج گیلان و البته کشور دانست. این گونه ی برنج در بیشتر منطقه های گیلان یافت می شود ولی کاشت آن در فومن و شفت بیشتر است.

افزایش 20 درصدی تولید برنج

سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه بیان کرد که از 238 هزار هکتار زمین های این استان، تا کنون هفتاد درصد آن ها خوشه دهی و در نتیجه 20 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته اند.

بر اساس داده های این گزارش، برنج هاشمی، بیشترین میزان کشت را در میان دیگر برنج های استان گیلان دارد و همین سبب شده تا هم در بازار داخل و هم بازار خارج، خوش بدرخشد.

راتون

راتون از دیگر گونه های برنجی این استان است که در گزارش وضعیت برنج استان گیلان از آن یاد شده است. راتون برنجی با کیفیت مناسب است که تنها به 35 روز زمان برای تولید نیاز دارد و اگر زمان 4 ماهه ی کشت برنج را در نظر داشته باشیم، در می یابیم که این کاشت این نوع برنج، صرفه های اقتصادی زیادی برای این استان و البته کشور خواهد داشت. با این حال، قیمت آن هم 4 هزار تومان از دیگر برنج ها بیشتر است.

حمایت برای تولید راتون

مدیر سازمان جهاد و کشاورزی گیلان در ادامه بیان کرد که برای تولید راتون، به ازای هر هکتار 50 کیلو کود به کشاورز داده می شود و همین سبب شده هم تولید داخلی رونق بگیرد، هم اقتصاد این بخش تقویت شود.

برنج و نقش تعیین کننده ی آن

برنج همواره غذای محبوب، اصلی و تعیین کننده برای ایرانی ها بوده است. با این حال نقش برنج در اقتصاد کشور چیزی از نقش آن در سبد غذایی، کم ندارد.

گرچه تحریم ها پیامد های منفی و مخربی برای کشور داشتند، ولی یکی از چند پیامد مثبت آن، توجه به تولید ملی، حمایت از نیروی کار ایرانی و داخلی و کاهش وابستگی به کالا های خارجی و واردات بوده است.

نگارنده امید دارد که با حمایت های هرچه بیشتر دولت و سیاست گزار از تولید و نیروی کار بومی، در آینده روند فزاینده ی صادرات برنج را ببینیم.

برای دانلود فایل مقاله ی «نکته های مفید و کاربردی در تهیه ی برنج»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «نکته های مفید و کاربردی در تهیه ی برنج»

نکته های مهم و کاربردی برای استفاده از کیسه ی برنج در خانه

کیسه برنج صنعتی، پارچه ای یا پلی پروبیلن، از جمله کالا هایی هستند که افزون بر نگه داری درست و بهینه از برنج، سهولت حمل و نقل و مقزون به صرفه بودن، ویژگی های کارکردی مفید و گسترده ای دارند که در این مقاله به آن ها می پردازیم.

کارکرد های کیسه های برنج پارچه ای

بر خلاف کیسه برنج های پلاستیکی و گونی، این کیسه ها پس از خرید و مصرف فرسوده نخواهند شد و تا مدت ها می توان از آن ها استفاده کرد. همین عامل سبب شده تا استقبال از این کیسه ها افزایش یابد و بیش از دیگر نمونه های بسته بندی و کیسه بندی مواد غذایی به خصوص برنج، مورد استفاده قرار بگیرند.

در ادامه به شرحی از کارکرد هایی که پس از مصرف برنج در این کیسه ها وجود دارد، می پردازیم.

  • نگهداری ابزار و لوازم قدیمی: با استفاده از کیسه برنج های پارچه ای و صنعتی، می توانید لوازم، ابزار و دیگر وسیله های قدیمی، کهنه و بدون استفاده ی خود را بایگانی کنید و درون انباری قرار دهید. ماندگاری، دوام و استفاده ی بهینه ی این کیسه ها سبب می شود تا بهتر بتوانید از آن ها برای نگهداری ابزار و لوازم در انباری و دیگر موقعیت ها استفاده کنید.

  • ساک مسافرتی: درست حدس زدید. می توان از این کیسه های پارچه ای، به عنوان ساک مسافرتی، و حتی حمل و نقل ابزار های لازم برای سفر های درون شهری و کوتاه مدت استفاده کرد. این ساک ها به دلیل استفاده ی آسان، این امکان را به شما می دهند تا به راحتی لیوان، قوری، بشقاب، قاشق، چنگال و دیگر وسیله های مسافرتی خود را درون آن ها قرار دهید و با خود حمل کنید. می توانید به سادگی پتو، فرش، مواد شوینده و دیگر اقلام مسافرتی خود را درون این ساک گذاشته و از به هم ریختگی و بی نظمی آن ها پیش گیری کنید.

  • نگه داری مواد غذایی: بله. باز هم می توان از این کیسه ها برای نگه داری ماده های غذایی هم چون گندم، حبوبات، میوه، قند، شکر، و حتی مورد هایی چون سیب زمینی، پیاز و دیگر مورد های غذایی استفاده کرد. این مورد هم در مسافرت، و هم در نگه داری ماده های غذایی در خانه کاربرد بسیاری دارد.

  • خرید خانه: کیسه های برنج پارچه ای و صنعتی، به دلیل مقاومت، سهولت حمل و نقل و دیگر ویژگی های کاربردی، به یکی از مهم ترین گزینه ها برای استفاده در خرید روزانه تبدیل شده اند. بر خلاف کیسه های پلاستیکی، این کیسه ها به مشتری و خریدار این امکان را می دهد تا با خیال راحت، انبوهی از کالا را درون کیسه قرار دهد و نگران پارگی، بیرون ریختن و ضایع شدن کالای خریداری شده، نباشد.

  • استفاده به عنوان بالشت: بله درست خواندید. این مورد مشابه موردی است که در یکی از مقاله های گذشته به آن پرداختیم. شما می توانید از راه پر کردن کیسه ی برنج با ماده هایی هم چون پارچه، نخ، پنبه و دیگر مورد های مشابه، بالشتی شیک، صنعتی و طراحی شده را برای خود ایجاد نمایید.

در پایان ...

عموم مردم و مصرف کننده ها، کیسه های برنج صنعتی و پارچه ای را بیشتر به دلیل ویژگی و کارکرد های آن در حین خرید برنج، استفاده می کنند. با این حال، در این مقاله دانستیم که این کیسه ها نه تنها هنگام خرید و مصرف برنج، که حتی پس از خرید برنج نیز از کارآیی و ویژگی های مناسبی برخوردار هستند که سبب می شود تا پس از مصرف هم بتوان در زمینه های گوناگون از آن ها استفاده کرد. گرچه نگارنده باور دارد که اگر اندکی نوآوری و تیزهوشی به خرج دهیم، حتی برای گونی و کیسه های پلاستیکی قدیمی نیز می توان تعریف و کارکردی نو ارائه کرد.

برای دانلود فایل مقاله ی «نکته های مهم و کاربردی برای استفاده از کیسه ی برنج در خانه»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «نکته های مهم و کاربردی برای استفاده از کیسه ی برنج در خانه»

چگونه از برنج نگهداری کنیم؟

نگهداری برنج

همان گونه که در مقاله و یادداشت های پیشین به آن پرداختیم، برنج غذای اصلی ایرانی ها است که مصرف عمده ای در سال دارد. کافی است نگاهی به آمار کشت و تولید برنج در کشور داشته باشیم تا به اهمیت این ماده ی غذایی در سبد غذایی خانوار های ایرانی، پی ببریم.

جدا از محبوبیت این ماده ی غذایی در خانوار های ایرانی، همان گونه که پیش از این یاد کردیم، نوسان های بازار نیز عاملی دیگری است که سبب شده تا خانواده ها به فکر تامین برنج سالانه ی خود باشند و این میزان را به صورت یک جا و در یک مقطع زمانی خریداری کنند.

بدون در نظر گرفتن دو مورد یاد شده، نگهداری برنج فایده ی دیگری هم دارد که در پخت آن به کار می رود. هرچه برنج قدیمی تر باشد، بهتر پخته می شود و بیشتر قد می کشد. جمله ی عامل های یاد شده سبب می شوند تا بحث نگه داری و مراقبت از برنج، بیش از پیش اهمیت و ضرورت پیدا کند که در این یادداشت به آن می پردازیم.

چه نکته هایی در نگه داری برنج موثر هستند؟

دو عامل در نگه داری برنج موثر هستند. عامل نخست به محیط و شرایط فیزیکی نگه داری برنج مربوط است، عامل دیگر به پیش گیری از نفوذ حشره، رطوبت و گرما درون برنج مربوط می شود.

از آن جایی که در مقاله های پیشین به مورد نخست پرداخته ایم، در این یادداشت، مورد دوم را تحلیل و بررسی می کنیم.

آفت

پیش از آشنا شدن با روش پیش گیری از آفت، لازم است تا شناختی درست از آفت داشته باشیم. آفت چیست و چرا داخل برنج نفوذ می کند.

بر خلاف آن چه که عموم مردم تصور می کنند، برنج از همان زمان کشت، به تخم آفت های مختلف آلوده می شود. به بیانی دیگر، این گونه نیست که آفت در مرحله های برداشت، حمل و نقل و یا نگه داری در مغازه و خانه به برنج وارد شود. آفت در مرحله های مختلف کاشت تا برداشت، حمل و نقل و خرید برنج، می تواند فرصت بروز و رشد پیدا کند. تنها شرایط و محیط مساعد است که باعث می شود آفت فرصت رشد و بروز پیدا کند.

شپشک

این مورد، آفت اصلی برنج است. شپشک حشره ای است که سر خرطومی، رنگ قهوه ای و طول عمری چهار ماهه دارد. این حشره هنگام تخم ریزی 400 عدد از نوع خودش را تکثیر می کند. سه عدد از تخم های این حشره کافی است تا در محیط مساعد و طی سه هفته، همه ی گونی برنج را از شپشک پر کنند.

چطور از رشد شپشک پیش گیری کنیم؟

رطوبت و گرما، از جمله عامل هایی هستند که سبب رشد شپشک می شوند. به همین دلیل، هرچه محیط نگه داری برنج خشک، خنک و عاری از رطوبت باشد، فرصت رشد شپشک در آن کمتر است.

حال پرسشی که مطرح می شود این است که چطور هوای محیط را خنک و خشک نگه داریم؟

بهتر آن است که کف محل نگه داری برنج را با پالت های چوبی یا پلاستیکی بپوشایند. هم چنین پیشنهاد می شود برنج در ارتفاعی 20 تا 25 سانتی متری نگه داری شود.

هم چنین بهتر است که تا حد امکان میان کیسه ها و سطح اطراف آن ها، فاصله باشد تا هوا بتواند آزادانه میان کیسه ها گردش کند.

می توانید با استفاده از روش های سنتی هم چون قرار دادن نمک، برگ گردو و سیر در میان برنج، تا میزان مشخصی احتمال رشد و گسترش آفت ها را کم کنید.

قرص برنج

قرص برنج از دیگر ابزار های موثر برای کشتن شپشک است. این قرص گاز سمی خطرناکی تولید می کند که می تواند منجر به مرگ شود. به همین دلیل اگر از آن استفاده می کنید، آن را درون قوطی کبریت قرار دهید، قوطی کبریت را با چسب و محکم ببندید و روی آن سوراخ هایی ایجاد کنید و قوطی کبریت را داخل برنج قرار دهید.

نقش تعیین کننده ی کیسه برنج

کیسه برنج از دیگر عامل هایی است که نقش مهمی در نگه داری برنج ایفا می کند که برای آشنایی با آن، می توانید به مقاله و یادداشت های نگارنده در این خصوص مراجعه کنید.

برای دانلود فایل مقاله ی «چگونه از برنج نگهداری کنیم؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «چگونه از برنج نگهداری کنیم؟»

گونه های مختلف چاپ روی کیسه

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که:

کیسه برنج های صنعتی و پارچه ای چگونه طراحی و چاپ می شوند؟

گونه های مختلف طراحی و چاپ کیسه های برنج صنعتی چه تفاوتی با هم دارند؟

چاپ و طراحی های مختلف کیسه های برنج صنعتی چه ویژگی هایی دارند؟

کدام روش طراحی و چاپ مناسب تر است؟

در این مقاله نگارنده سعی دارد تا با پاسخ دادن به پرسش های یاد شده، مخاطب را در گزینش کیسه ی برنج مورد نظرش، یاری دهد.

روش های مختلف چاپ بر روی کیسه ی برنج

روش های مختلفی برای طراحی و چاپ کیسه های برنج به کار می روند که البته با جنس و کیفیت کیسه نیز ارتباط دارند. چاپ بر روی کیسه به طور معمول بر چهار گونه ی کیسه ی نخی، کتان، کنف هندی و پلی پروبیلن انجام می گیرد.

چاپ بر روی کیسه با روش انتقال دهنده

در این روش، تولید کننده می تواند طرح، نقش و انگاره ی مورد نظر خود را با استفاده از انتقال دهنده، بر روی کیسه چاپ کند. از مزیت این روش می توانیم به امکان استفاده از رنگ های مختلف و متنوع اشاره کنیم.

چاپ نقطه ای

این روش بیشتر برای درج لوگو بر روی کیسه ی برنج استفاده می شود. این مورد بیشتر برای چاپ های تک رنگ کاربرد دارد.

روش چاپ و پرینت تصویری بر روی کیسه ی برنج

این روش یکی از رایج ترین روش های چاپ و طراحی روی کیسه ی برنج است. با استفاده از این روش می توانید طرح و الگوی مورد نظرتان را در رنگ های مختلف بر روی کیسه ی پارچه ای حک کنید. این روش به دلیل کاربرد های متنوع، عدم نفوذ جوهر به دیگر قسمت ها و امکان به کارگیری رنگ های مختلف، از محبوبیت ویژه ای برخوردار است.

در ادامه با بیان سه مورد، به تحلیل چگونگی استفاده از روش چاپ با توجه به جنس و نوع کیسه می پردازیم:

پاکت های چاپی ساده

این نوع پاکت ها با همه ی روش های یاد شده سازگار هستند ولی بیشتر روش نقطه ای با طراحی و رنگ آمیزی جداگانه برای آن ها به کار می رود.

پاکت های چاپی کتان

روش چاپ تصویری برای این گونه پاکت ها پیشنهاد می شود. به دلیل ماهیت این پاکت ها و روش چاپ تصویری، این پاکت ها به یکی از گزینه های مناسب برای انتقال تصویر و طرح های رنگارنگ بدل شده اند. پاکت های کنفی بسیار مقاوم و دوست طبیعت هستند.

پاکت های چاپی پلی پروبیلن بافته نشده:

این پاکت ها هم چون مورد پیشین، گزینه ی مناسبی برای چاپ تصویری و اعمال طرح و رنگ های گوناگون و مختلف هستند. این کیسه ها بیشترین کاربرد را در صنعت بسته بندی و چاپ و طراحی کیسه برنج دارند.

در پایان لازم است یادآوری کنیم که نظر به امکان های گسترده و مهم روش های چاپ و بسته بندی، قیمت آن ها نیز تفاوت زیادی با یک دیگر و روش های مختلف دارند و همین عامل، سبب تنوع در تولید، تولید کننده و البته مصرف مشتری می شود. به همین دلیل پیشنهاد می شود که هر شخص و تولید کننده ای پیش از سفارش دادن برای چاپ و طراحی کیسه، برآورد درست و دقیقی از بازار، مشتری، سرمایه و فرآیند کسب و کار خود داشته باشد تا بهتر بتواند درباره ی نوع بسته بندی، طراحی و چاپ کیسه ها تصمیم بگیرد.

برای دانلود فایل مقاله ی «گونه های مختلف چاپ روی کیسه»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «گونه های مختلف چاپ روی کیسه»

چگونه کیسه های برنج را تمیز کنیم؟

در مقاله های پیشین، به تحلیل فایده ها و کاربردهای کیسه های برنج صنعتی، از جمله کیسه های پلی پروپیلن و پارچه ای پرداختیم.

دانستیم که این کیسه ها، بر خلاف کیسه های پلاستیکی،

  • از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار هستند.

  • هیچ آسیبی برای محیط زیست ندارند و به عبارتی، دوست محیط زیست به شمار می روند.

  • مقرون به صرفه هستند.

  • امکان سفارشی سازی دارند.

  •  طرح، اندازه و جنس های مختلفی و متنوعی دارند.

  • هزینه ی مارکتینگ و بازاریابی را کاهش می دهند.

  • حمل و نگهداری ساده ای دارند.

  • در جذب مشتری و راضی نگه داشتن او موثر هستند.

  • پس از مصرف دور انداخته نمی شوند و می توان برای مورد های مصرفی دیگری آن ها را به کار گرفت.

با این حال، این تمام ماجرا نیست. هم چون هر کالا و ابزار دیگری، این کیسه ها هم به مراقبت و نظافت نیاز دارند و به همین دلیل نگارنده بر آن شد تا در این مقاله، بخشی را به نگه داری و تمیز کردن کیسه برنج های صنعتی و پارچه ای اختصاص دهد.

شست و شوی کیسه های برنج

پیش از هر چیز لازم است به یاد داشته باشید که گرچه کیسه های برنج صنعتی، بهتر از کیسه های پلاستیکی و رایج هستند، اما با این حال نباید فراموش کنیم که روی این کیسه با رنگ های صنعتی طراحی و پرداخته شده است. به همین جهت لازم است که دقت زیادی در شست و شوی آن داشته باشیم. در ادامه به نکته های مهم در این رابطه می پردازیم:

اطمینان حاصل کنید که کیسه از هر ماده، ابزار و هر چیزی که درون آن یا بیرون آن قرار گرفته است، خالی شود.

  • گرچه روشن است، ولی یادآوری آن بی ضرر نیست. توصیه می شود کیسه های برنج را به صورت جداگانه و بدون هیچ گونه تماسی با دیگر لباس ها و پارچه ها شست و شو دهید. با این روش از رنگ دادن کیسه به لباس و لباس به کیسه پیش گیری خواهید کرد.
  • بهتر است هر کیسه را به صورت جداگانه شست و شو دهید. اگر چند کیسه برنج پارچه ای دارید، توصیه می شود که هر یک را به صورت جدا شست و شو دهید تا هم از تمیزی و شست و شوی مناسب آن اطمینان پیدا کنید، و هم از ترکیب شدن آلاینده و انتقال میکروب به کیسه ها، پیش گیری نمایید.
  • اطمینان داشته باشید که آب دمای مناسبی دارد. دمای بیش از اندازه آب، سبب آسیب زدن به طراحی روی کیسه، پخش شدن رنگ، ذوب شدن ماده های به کار رفته در رنگ آمیزی کیسه و مهم تر از همه، فرسوده شدن بافت کیسه می شود. دمای سرد و بیش از اندازه کم نیز سبب می شود تا کیسه به خوبی شسته نشود و میکروب ها درون آن باقی بمانند. پس توصیه می شود که دمای مناسبی را برای شست و شوی کیسه های پارچه ای در نظر بگیرید.
  • آب کشی و خشک کردن از مرحله هایی هستند که دست کمی از شستن کیسه ها ندارند. سعی کنید فرآیند آب کشی را دقیق و کامل انجام دهید و از خارج شدن آب های چرک اطمینان حاصل نمایید. هم چنین توصیه می شود کیسه را پس از آب کشی و برای خشک کردن، در محلی تمیز و عاری از هر گونه گرد و غبار، حشره های موذی و آلاینده قرار دهید. کیسه ی مرطوب پتانسیل بالایی برای جذب هر گونه آلاینده ای دارد.

بر خلاف آن چه که عموم مردم باور دارند، کیسه های برنج پارچه ای و صنعتی هم می تواند به میزانی آلودگی جذب کند و همین سبب می شود تا هر از گاهی نیاز به شست و شو و نظافت داشته باشد. با این حال، شست و شوی این کیسه ها نیز روش خاص خود را می خواهد که اگر به درستی انجام نگیرد، آسیب های جدی برای سلامتی افراد خواهد داشت.

برای دانلود فایل مقاله ی «چگونه کیسه های برنج را تمیز کنیم؟»، بر لینک زیر کلیک کنید.

فایل مقاله ی «چگونه کیسه های برنج را تمیز کنیم؟»