بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

بهترین های چاپ

معرفی بهترین خدمات چاپی

ساک تبلیغاتی کرافت

کرافت به آلمانی به معنی قدرت است و کاغذ کرافت از نظر مقاومت، ماده‌ای قوی محسوب شده و کاغذی بسیار محکم با انعطاف زیاد و مقاومت بالا در برابر پارگی است.

این نوع کاغذ به طور معمول به رنگ قهوه ای می باشد ولی سفید بودن کاغذ کرافت نیز امری غیرممکن نیست و اگر در هنگام تولید کاغذ کرافت، خمیر چوب را رنگبری (یا به اصطلاح BLEACH) کنند؛ می توان کاغذ کرافت را به صورت سفید عرضه کرد.

تعریف خاصی که کاغذ کرافت دارد این است که باید حداقل ۸۰% آن خمیر کاغذ (یعنی خمیری که از چوب بدست آمده است) باشد.

ممکن است اسامی زیادی از کاغذ کرافت شنیده باشید مثل: کاغذ کرافت هندی، کاغذ کرافت اوکراینی، کاغذ کرافت روسی، کاغذ کرافت سفید، کاغذ کرافت 70 گرم، کاغذ کرافت 40 گرم و...

این امر به این دلیل است که کاغذ کرافت انواع متنوع و مختلفی دارد و در گرماژ و ابعاد مختلف تولید می گردد و موارد مصرف بسته به نوع آن متفاوت است اما موارد کلی مصرف کاغذ کرافت معمولا در صنعت بسته بندی، کارتن سازی، پاکت گچ و سیمان، ساک دستی یا به اصطلاح پاکت کرافت که پاکت های مستحکمی هستند و …می باشد.

کاغذ کرافت یکی از قدیمی ترین کاغذهای تواید شده به حساب می آید. در طی دوره های مختلف استفاده های زیاد و متنوعی از کاغذ کرافت در صنعت بسته بندی شده است.

جالب اینجاست که این کاغذ با توجه به قدمتی که دارد به دلیل بافت مقاوم و قیمت مناسب، علی رغم بوجود آمدن دستگاههای بسیار پیشرفته و کاغذ ها و مقواهای جدید و شیک کنار گذاشته نشده و مخاطبان خاص خود را دارد که همچنان در بسیاری از موارد مثل ساخت ساک دستی یا پاکت کرافت، منو رستوران ها، پاکت آجیل و یا حتی به عنوان کادو پیچ یا کاغذ کادو مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر مقاومت و استحکام این نوع کاغذ یکی دیگر از دلایلی که کاغذ کرافت همیشه مخاطبان خاص خود را حفظ می کند نوع بافت و طیف رنگ قهوه ای آن بوده که حالت کلاسیک و شیک دارد و استفاده از آن نوستالژی خاصی به همراه دارد.

همانطور که می دانید یکی از پر کاربرد ترین ابزارهای تبلیغاتی چاپ ساک دستی یا شاپینگ بگ(Shopping bag) می باشد، زیرا جهت حمل هدایای تبلیغاتی، ارائه کاتالوگ و بروشور و همچنین برای قرار دادن اجناس خریداری شده توسط مشتری  بسیار کارآمد و قابل استفاده است.

به همین دلیل برخی برندها که از کاغذ کرافت جهت پاکت سازی و ساخت ساک تبلیغاتی خود استفاده می کنند نه تنها این حس خوب و خاطره انگیز را به مشتری القا کرده و از این طریق مخاطب را مجذوب برند خود می کنند، بلکه با استفاده از این جنس ساک تبلیغاتی کاغذی که نسبت به ساک دستی پارچه ای و ساک دستی گلاسه بسیار مناسب و مقرون به صرفه نیز می باشد هم در هزینه های خود صرفه جویی خواهند کرد و هم در حفظ محیط زیست کمک به سزایی کرده اند.

چاپ روی ساک تبلیغاتی کاغذی که برای تبلیغات و برندینگ بسیار مفید است نیز قابل اجرا می باشد و  معمولا روی ساک دستی کرافت چاپ بصورت تک رنگ یا 2 رنگ انجام می شود.


طراحی بسته بندی مواد غذایی

مقدمه:

یک طراح برای ایجاد طراحی خوب نیازمند به توسعه مهارت‌ها و روش‌های طراحی خود می‌باشد.

طراح و تولیدکننده باید آگاه باشند که چرا تخصص  طراحی بسته‌بندی تا این حد اهمیت داشته و چگونه بسته‌بندی به ارتقاء و توسعه محصولات کمک می‌نماید.

طراحی چیست؟

طراحی، نقش درازمدت و جا افتاده‌ای در هنرهای تجسمی، ثبت وقایع و پیشرفت نظریه‌ها در تمدن ما داشته است.

طراحی بسته‌بندی طراحی گرافیک است

مهارت‌های ابتدایی گرافیک استفاده از رنگ و انواع آن، تشخیص صحیح تعادل و تناسب، انتخاب مواد و چگونگی انجام پروژه‌ها همگی برای طراحی بسته‌بندی کاربرد دارند اما طراحی بسته‌بندی طراحی سه‌بعدی است مانند انواع ساک دستی، کیف، جعبه، قوطی و بطری بنابراین مهارت‌های بیشتری موردنیاز خواهد بود.



مثال آگاهی از انواع چاپ روی شیشه، فلز، سطوح منحنی و قابل‌انعطاف و ... آشنایی با مکانیک و خواص پلاستیک‌ها، کاغذ و مقوا و اینکه طرح چگونه همراه با این مواد تاخورده می‌چرخد و یا اینکه برش می‌خورد.

اصولاً عملیات طراحی تا تولید بسته‌بندی، به‌صورت میان‌مدت و بلندمدت بوده و طراح می‌بایستی هرگونه امکان‌پذیری طرح را در نظر گیرد.

طراحی بسته‌بندی طراحی فوری است، هنگامی‌که در مغازه و یا سوپر مارکت قدم می‌زنید؛ چشمان شما محصولات را مرور می‌کند روی بدنه یا بسته‌بندی هر محصول حداکثر فضایی برابر با نصف یا کمتر برای معرفی و توضیحات اصلی وجود دارد؛ بنابراین بیان طراحی نیازمند درک مستقیم است. البته بدان معنا نیست که حتماً حروف بلند، بزرگ و یا ساده باشد، بلکه باید برای گروه استفاده کننده خود رسا و گویا باشد، یعنی در حداقل زمان، مهم‌ترین اطلاعات خوانده شود.

طراحی بسته‌بندی طراحی مشتری مدار است

طراحی برای بسته‌بندی معمولاً به چند دلیل مشخص انجام می‌شود.

محصول ممکن است کاملاً جدید باشد در اغلب موارد محصول به‌نوعی تغییر شکل داده و یا بهینه‌سازی شده باشد و یا بسته‌بندی یک محصول موفق کارآیی خود را از دست داده باشد انگیزه طراحی هرچه باشد، آگاهی از نیازهای مشتری و استفاده کننده تا حد امکان لازم و ضروری است.



طراحی بسته‌بندی طراحی رقابتی است

محصولات نو در قفسه‌بندی فروشگاهی برای جلب نظرها با یکدیگر رقابت می‌کنند طراحی موفق نیاز به تحقیقات اساسی دارد نه فقط برای رقابت با محصولات مشابه، بلکه برای آشنایی با جنبه‌های نمایش و فروش این کار شامل آگاهی از روش‌های انبارداری و نگهداری، نورپردازی مناسب، چیدمان، حمل‌ونقل و اصول ایمنی می‌باشد.

البته نکته جالب توجه این است که هر چه تبلیغات روی یک محصول گسترده تر باشد نیاز به شناساندن نام و نشانه شرکت و به تبع آن اختصاص بخشی از بازار نیز بسیار بیشتر خواهد شد. مصرف‌کنندگان امروزی بسته و محصولی را می‌پسندند که آسان باز شود در صورت نیاز به نگهداری محصول قابل‌استفاده مجدد باشد و در زمان پایان مصرف نیز دور ریختن آن آسان باشد. درواقع خصوصیات بسته‌بندی استاندارد بسیار مهم‌تر از خصوصیات محصول می‌باشد زیرا بسته‌بندی با مصرف‌کننده در تماس مستقیم است.

روش‌های طراحی:

پیشرفت روزافزون فن‌آوری بسته‌بندی و تنوع زیاد بسته کثرت اقلام و شرایط مصرف‌کنندگان و تعدد عوامل مؤثر در طراحی بسته از یک‌طرف و از طرف دیگر ارتباطات متقابل هر یک از این عوامل با یکدیگر موجب گستردگی عوامل و روابط بین آن‌ها شده است. بسیاری از عوامل مسئله‌دار با تغییر شرایطی نظیر زمان، مکان و غیره در حال تغییر و دگرگونی هستند. به عنوان نمونه تغییرات فن‌آوری به صورتی ک جریان همواره ادامه دارد و گذشت زمان می‌تواند برنامه‌ها و نیازها را تغییر دهد.



نتیجه‌گیری:

بسته‌بندی به معنی سیستمی است که موجبات ارتباط بین تولیدکننده و توزیع‌کننده از یک‌طرف و مصرف‌کننده از طرف دیگر را فراهم سازد. بدین ترتیب بسته‌بندی سیستم مرکبی است که هم وظیفه حفاظتی و هم وظیفه ارتباطی یا اطلاع‌رسانی را به عهده دارد، به همین جهت بسته‌بندی به عنوان یکی از رسانه‌ها محمل‌ها یا طرق ایجاد ارتباط و اطلاع‌رسانی موردمطالعه قرار می‌گیرد. آنچه در بحث اطلاع‌رسانی به کمک بسته‌بندی مورد نظر است. استفاده از بسته‌بندی‌های مصرف‌کننده به عنوان وسیله یا رسانه ابلاغ پیام وسیله یا واسطه فروش و بالاخره عامل یادآوری کننده است.


پرکاربرد ترین و تأثیرگذار ترین رنگ‌ها در تبلیغات و بسته‌بندی!

رنگ را پدیده‌ی جذابی میدانم چراکه چنان با روزمرگی‌ها و روان و افکار و خُلقیاتمان گره خورده که نادیده گرفتن آن در کار و زندگی و تمامی رفتارهای روزمره و غیر آن، عامل به وجود آمدن خلأهای بزرگی حتی در ساختارهای کوچک زندگی‌مان می‌شود، از دیرباز تا کنون و از لحظه خلقت سیاره‌ها و کائنات رنگ وجود داشته و جالب اینجاست که با حکمت و تدبیر در خلقت موردتوجه قرار گرفته، شاید هم چون هر پدیده‌ای با کالبدی رنگی در مقابل چشمانمان قرار گرفته، در ذهنمان حک‌شده و بسته به ماهیت آن پدیده و موجود یا گیاه و ... به‌خودی‌خود برای ما تداعی‌گر احساسات مختلف گردیده و موردتوجه ما قرار گرفته، هرچند گاه بی‌رنگی می‌تواند گواه بر زلالی باشد چنان‌که آب بی‌رنگ است و در پس تلألؤ رنگ‌های دیگر می‌درخشد اما با تمام این اوصاف نمی‌توان زندگی را بدون رنگ تصور کرد و این رنگ است که به بودن معنایی شیرین می‌بخشد.

در دنیای مدرن امروز آنچه کُرسی سبقت را از دیگر عوامل و المان‌های بصری در طراحی‌های تبلیغاتی و معماری و بسته‌بندی و محیطی و ... ربوده به جرأت می‌توان گفت که رنگ است، تقریباً همه افراد این حقیقت را که هر رنگ مربوط به احساس خاصی است و حس خاصی را در فرد القا می‌کند قبول دارند و می‌پذیرند. فرضاً رنگ سبز می‌خواهد بیان کند که این محصول سالم است، از طبیعت گرفته شده و به آن نزدیک است، باعث حفظ سلامتی می‌شود، چربی کمتری دارد، با محیط زیست سازگاری دارد و ازاین‌رو در بسته‌بندی مواد غذایی زیاد به کار می‌رود اما نکته دیگری که باید موردتوجه قرار گیرد استفاده به‌جا از رنگ‌ها است. به‌عنوان مثال همین رنگ سبز بسته به‌جای استفاده می‌تواند بیان‌گر فساد و پوسیدگی نیز باشد اما بسته به نوع کاربری و ماهیت محصول مورد عرضه می‌تواند بیان‌گر طراوت و تازگی هم باشد.

در انتخاب رنگ محصولات غذایی و نوشیدنی‌ها، علاوه بر توجه به رنگ ماده غذایی می‌توان با توجه به ویژگی‌های گروه مصرف‌کننده از رنگ‌ها به‌عنوان ابزاری قدرتمند بهره جست. به‌عنوان مثال در طراحی جعبه چای‌های گیاهی می‌توان از رنگ‌های ملایم و لطیف که مترادف فرآورده‌های گیاهی است، بهره گرفت.

اما در مورد چای واقعی می‌توان با استفاده از زمینه تیره، حس مرغوبیت محصول را در ذهن مشتری ایجاد نمود و استفاده از تصاویر مرتبط نوعی تشخص به محصول می‌بخشد؛ و در سوی دیگر رنگ قرمز عکس همه این ویژگی‌ها و حس‌ها را ایجاد می‌کند و باز هم زیاد در بسته‌بندی مواد غذایی بکار می‌رود. رنگ قرمز شاید القاکننده حس گرسنه یا تشنه بودن باشد و از این جهت اغلب در نوشیدنی‌ها مخصوصاً نوشیدنی‌های انرژی‌زا، اسنک‌ها و شکلات‌ها استفاده می‌شود. رنگ بنفش خیلی کم است. بنفش بیان‌کننده خیلی خاص و متفاوت بودن است و در محصولاتی استفاده می‌شود که می‌خواهند خود را متمایز کنند، لوکس و تهیه‌شده از مواد اولیه با کیفیت بالا نشان دهند.

استفاده مناسب از رنگ سبب انتقال پیام و سهولت پیدا کردن محصول در چیدمان مغازه می‌گردد. نکته دیگر این‌که اگرچه استفاده از چهار رنگ ارزشمند است، اما طراحان در برخی موارد متوسل به انتخابی جسورانه و استفاده از بسته‌بندی تک‌رنگ می‌شوند. یا به نحوی که یک رنگ در آن بسیار به چشم بیاید و آن محصول با آن رنگ شناخته شود. چنین سیاستی اغلب در مورد محصولاتی مانند نوشیدنی‌های خاص یا شکلات‌های خیلی تلخ که بیشتر مورد توجه مردهاست و بیان‌کننده پیامی محکم و مردانه است می‌تواند خیلی تأثیرگذار باشد به‌عنوان مثال در مورد فرآورده‌های ویژه مردانه استفاده از حداقل رنگ می‌تواند نمایان گر پیامی محکم و مردانه باشد.

ارتباط بین رنگ‏ها و مفاهیمی چون مردانگی، زنانگی و ...؛ به‌عنوان مثال ارتباط رنگ قرمز با تهاجم و مردانگی که در مقابل رنگ صورتی و ارتباط آن با نرمی و زنانگی قرار می‏گیرد. آبی با آرامش، نارنجی و زرد با شادی و گرمی، سبز با رشد و شکوفایی، سفید با خلوص و پاکی و ... شناخته می‌شود. در انتخاب رنگ ارتباطی باریک و ظریف وجود دارد و از فرهنگی به فرهنگ دیگر تغییر می‏کند. در مورد مفاهیم درونی رنگ، به‌ویژه بخش مفاهیم احساسی آن، افراد، تأثیرات جزئی‏تری را نیز استخراج می‏کنند. تأثیراتی که در بیان شکل، بافت و هویت شی، مؤثر است. بنابراین می‌توان از این ویژگی مهم رنگ در ارائه‌ی هویتی خاص به محصول، سود جست و به‌عبارت‌دیگر یک محصول را می‌توان با استفاده از رنگ، ازنظر احساس بصری، گرم‌تر در حرارت، سبک‌تر در وزن و حتی کوچک‌تر در ابعاد، جلوه داد. بااین‌وجود، دستیابی به این اهداف بسیار مشکل است و متأسفانه تحقیقات کمی درباره‌ی ماهیت‏های درونی رنگ، صورت پذیرفته است.

از رنگ‌های آبی، سبز و زرد به‌منظور تداعی شادابی و حیات در بسته‌بندی محصول استفاده می‌شود. استفاده از این رنگ‌ها یکی از ساده‌ترین و گویاترین روش‌هایی است که برای نشان دادن خنکی و تازگی در بسته‌بندی محصولاتی مانند آب معدنی، سبزیجات و میوه‌ها استفاده می‌گردد. با این اوصاف باید گفت در صنایع غذایی رنگ آبی چندان رایج نیست چرا که کمتر ماده غذایی به رنگ آبی وجود دارد. این رنگ بیشتر در شکلات‌ها استفاده می‌شود و در کنار رنگ‌های قرمز و سبز کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. بی‌شک انتخاب ترکیب رنگ تأثیر بسیار زیادی بر مصرف‌کننده و بازار فروش می‌گذارد؛ اما به‌عنوان نمونه استفاده از رنگ آبی قوی و آرام‌بخش به‌عنوان رنگ زمینه برای ارائه فرآورده‌ی اسپری پا بسیار حساب‌شده به نظر می‌آید و طراح توانسته با بهره‌گیری از توانایی رنگ آبی برای القا پاکیزگی و خنکی این حس را به مصرف‌کننده القا کند. هم‌چنین استفاده از رنگ‌های روشن مانند صورتی روشن و آبی و زرد روشن برای بسته‌بندی‌هایی که حاوی محصولاتی لطیف و ملایم بسیار به‌جا است.

گاهی برای ایجاد تأثیراتی از تمول و فریبندگی و کیفیت عالی می‌توان در رنگ‌بندی از مقداری طلایی و یا نقره‌ای به همراه رنگ‌هایی متالیک از آبی، قهوه‌ای، فیروزه‌ای و خاکستری و خرمایی استفاده کرد. از این ترکیب‌بندی‌ها برای محصولاتی همچون شکلات، عطر و محصولاتی که نیاز به القا قیمت گران دارند به کار برده می‌شود.

در شرایطی که اطلاعات دقیقی درباره‌ی ماهیت درونی رنگ وجود ندارد، طراحان مجبورند به برداشت‌های شخصی خویش اعتماد کنند، مگر اینکه در سیاست‌های طراحی محصول، زمان و بودجه‏ای برای تحقیق این ماهیت‌ها درباره‌ی آن محصول خاص، در نظر گرفته شده باشد. در هر صورت اگر به‌عنوان یک طراح مجبور هستید بر اساس برداشت‌های شخصی، رنگی را برای محصول انتخاب کنید، حتماً قضاوت‌های خود را با محک نظریات دیگران بسنجید و ایده آل این سنجش، آن است که توسط خریداران بالقوه‌ی کالا صورت پذیرد.

نشریه کاستومر ریپورت در ژانویه سال 2011 بررسی جالبی بر روی رنگ بسته‌بندی مواد غذایی انجام داد و آن را در مقاله‌ای با عنوان  اگر بسته‌ها می‌توانستند حرف بزنند» منتشر کرد. در این بررسی تعدادی محصول غذایی مقابل گروهی از مشتریان قرار گرفت و از آن‌ها خواسته شد اولین بسته‌ای که توجه آن‌ها را به خود جلب کرد انتخاب کنند و علت این انتخاب از آن‌ها پرسیده شد. این گروه حتی از متخصصین طراحی بسته‌بندی مواد غذایی هم پرسش‌هایی را مطرح کردند که در نهایت به این نتیجه رسیدند که نکات علمی زیادی در رابطه بااینکه یک محصول چگونه در فروشگاه جلوه کند مورد توجه است. بر اساس نتایج و گفته‌های مشتریان تعاریف و مفاهیمی در مورد برخی رنگ‌ها گردآوری شد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

رنگ قرمز چه مفهومی دارد؟ قرمز رنگ خطر است (رنگ خون) و رنگ اخطار (علامت توقف). این رنگ بیشتر از هر رنگ دیگری نگاه‌ها را به خود جذب می‌کند ازاین‌رو حتی در پر سایه ترین و کم‌نورترین قفسه‌ی فروشگاه‌ها هم به چشم می‌آید. همچنین قرمز رنگی است که بدن را تحریک می‌کنند و باعث تحریک اشتها می‌شود، از این رو اکثر شرکت‌های مواد غذایی در طراحی لوگوی خود از این رنگ استفاده می‌کنند.

رنگ آبی چه مفهومی دارد؟ رنگ آبی نشان‌دهنده حس آرامش یا ناراحتی است همچنین القاکننده حس وفاداری و ثابت قدمی ست؛ اما در بسته‌بندی مواد غذایی اغلب در مقابل رنگ قرمز قرار می‌گیرد و استفاده می‌شود. اگر یک برند محصولی را به رنگ قرمز تولید کنند، برند مقابل آن را به رنگ آبی تولید خواهد کرد» این نکته‌ای بود که مارکوس آلفونستی متخصص بررسی فرهنگی برندها به کاستومر ریپورت گفت.

رنگ طلایی چه مفهومی دارد؟ رنگ طلایی رنگی است که نشان‌دهنده برتری و ویژه بودن یک محصول است. کاستومر ریپورت می‌گوید:  بسیاری برندها محصولاتی با طراحی تک رنگ عرضه می‌کنند اما محصولات برتر و ویژه بسته‌بندی‌هایی با رنگ زمینه یا حروف طلایی ارائه می‌دهند».

در این میان رنگ‌ها به واسطه تأثیرشان بر روان و تفکرات انسان‌ها نیز در تبلیغات و بسته‌بندی مورد توجه قرار می‌گیرند که توجه به این امر مهم در طراحی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد به طور مثال خوب است بدانیم:

صورتی: صورتی اغلب به‌عنوان رنگی که با زنانگی گره خورده است، شناخته می‌شود، اما دارای اثری آرامش‌بخش روی افراد نیز است. مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۳ در نشریه تلگراف منتشر شد به جزئیات پروژه نقاشی سلول‌های زندانی در سوئیس به رنگ صورتی پرداخته و اشاره داشت که این رنگ می‌تواند خشم را در زندانیان تنها طی ۱۵ دقیقه کاهش دهد. در تجربه‌ای دیگر از استفاده از رنگ صورتی، مربی تیم فوتبال آمریکایی دانشگاه آیووا، درخواست کرد تا کمدهای رختکن تیم مهمان به رنگ صورتی نقاشی شوند تا روحیه تهاجمی و مبارزه‌طلبی بازیکنان حریف کاهش یابد. این اقدامی بحث‌برانگیز بود، اما تبدیل‌شدن هیدن فرای به یکی از موفق‌ترین مربیان دانشگاه در زمان خود ممکن است تصادفی نباشد.

قرمز: در شرایطی که صورتی در واقع طیفی از رنگ قرمز محسوب می‌شود، این رنگ نسبت به صورتی می‌تواند اثری متضاد بر فیزیولوژی شما داشته باشد. به گفته کارشناسان، رنگ قرمز از خود انرژی ساطع می‌کند و می‌تواند نبض شما را افزایش دهد.

زرد: روانشناسان بر این باورند که رنگ زرد به واقع می‌تواند فعالیت ذهنی را تحریک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد، دانش‌آموزانی که در اتاق‌های زرد زنگ امتحانات خود را برگزار می‌کنند، به طور قابل توجهی عملکرد بهتری نسبت به حضور در اتاق‌هایی با رنگ‌های دیگر دارند. از سوی دیگر، رنگ زرد می‌تواند موجب گریه نوزادان برای مدت‌زمانی طولانی‌تر شود و همچنین می‌تواند اثراتی مضر روی ساکنان خانه‌های سالمندان داشته باشد.

آبی: آبی اغلب با آرامش پیوند خورده و یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های جهان محسوب می‌شود. بر همین اساس است که بسیاری از طراحان داخلی رنگ‌های آبی را برای اتاق‌های خواب پیشنهاد می‌دهند، زیرا گزینه‌ای خوب به‌عنوان نخستین چیزی که هنگام صبح با آن مواجه می‌شوید در نظر گرفته‌شده و می‌تواند به شکل‌گیری احساس آرامش پیش از به خواب رفتن نیز کمک کند.

سبز: سبز نیز اغلب با احساس آرامش پیوند خورده و همچنین برخلاف رنگ‌هایی مانند زرد با چشم‌های انسان نیز مهربان‌تر رفتار می‌کند. اگر در طول روز مدت زمان زیادی را مقابل رایانه سپری می‌کنید، برخی کارشناسان استفاده از متون سبز را برای افزایش بهره‌وری و پیشگیری از خستگی چشم توصیه کرده‌اند.

باید خاطر نشان شد که در صنایع غذایی رنگ محصولات غذایی اغلب در رابطه با طعم آن‌ها است. به عنوان مثال استفاده از رنگ نارنجی برای محصولات پرتقال، مانند نوشیدنی آن بسیار رایج است و استفاده از رنگ دیگری به‌جز نارنجی غیرطبیعی به نظر می‌رسد. همچنین رنگ قهوه‌ای در مورد شکلات‌های کاکائویی و قهوه بیشتر کاربرد دارد.

بعلاوه رنگ‌ها ممکن است در ملل و فرهنگ‌های مختلف تعبیر و معنی متفاوتی داشته باشند. مثلاً رنگ سبز کمتر در مصر استفاده می‌شود، شاید به این خاطر باشد که رنگ سبز رنگ ملی این کشور است.

مصرف کننده‌ها می‌دانند که یک محصول یا فراورده خاص باید رنگ خاص خود را داشته باشد. در سال 1992 شرکت پپسی اقدام به تولید و عرضه نوشابه کریستالی کولا کرد و تصور می‌کردند که مورد استقبال مشتری‌ها قرار خواهد گرفت چرا که رنگ و نام کریستالی نشان‌دهنده و القاکننده صفت خالص، ناب و سلامت بودن است. بعد از چند ماه پپسی به این نتیجه رسید که کولا باید سیاه رنگ باشد. نوشابه کریستالی کولا شکست خورد و از سبد تولیدی پپسی حذف شد.

در استفاده از رنگ‌ها جنبه‌ی تبلیغاتی و بازاریابی محصول خیلی مهم است و با توجه به بازار گسترده و رقابتی محصولات شاید حتی از نوع ماده غذایی هم مهم‌تر باشد. در انتخاب ترکیب رنگ برای یک محصول، بررسی محصولات شاید ضروری باشد. استفاده دانسته یا اتفاقی از ترکیب رنگ نزدیک یا مشابه محصول یک شرکت دیگر بی‌شک تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر مصرف‌کننده خواهد گذاشت.


بسته بندی حبوبات

آیا تا کنون برای شما هم پیش آمده که بعد از مدتی به سراغ خشکبار یا حبوبات خود بروید و با حشرات و آفات مواجه شوید؟

در این شرایط اولین راه حلی که به ذهن شما می رسد استفاده از سموم و حشره کش های شیمیایی است که حتما می دانید این کار چه آسیبی به سیستم گوارش خود و خانواده می زنید. البته برخی از این سموم طبیعی بوده و ضرر کمتری برای بدن انسان دارد، اما بهتر نیست به جای استفاده از سموم مثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب، از به وجود آمدن این آفات جلوگیری کنیم؟

هر کدام از غلات و حبوبات آفات خاص خود را دارد و راه حل ها و سموم زیادی برای از بین بردن آنها پیشنهاد می شود. بخش نگران کننده اینجاست که این حشرات پس از نفوذ به بسته بندی برنج و حبوبات شما شروع به تخم ریزی می کنند و در شرایط مساعد تکثیر می شوند.

 بهترین شرایط برای رشد و تخم ریزی آفت‌ غلات گرما و رطوبت است، مثلاً اگر تخم آفت داخل گونی برنجشما باشد و برنج را در محلی گرم و نسبتاً مرطوب نگهداری کنید به احتمال خیلی زیاد پس از مدتی هنگام باز کردن گونی، با تعداد کثیری از حشرات ریز مواجه خواهید شد که از برنج شما تغذیه کرده اند.


بهترین راه برای پیشگیری از نفوذ حشرات و جلوگیری از تکثیر تخم آفت‌ها،‌ نگهداری غلات و حبوبات دربسته بندی و دمای مناسب است. مکان‌های خشک و خنک، بهترین محل برای نگهداری و انبار کردن غلات هستند. دقت داشته باشید هنگام بسته بندی برنج و دیگر غلات از بسته بندی های مناسب و با دوام که نفوذ حشرات را به حداقل می رساند استفاده کنید. بسته بندی هایی مثل کیسه های فوم رنگ که برای بسته بندی برنج، بسته بندی حبوبات، بسته بندی آرد و... طراحی و دوخته شده اند. این نوع کیسه های فوم رنگ علاوه بر مقاومت، بهداشتی بودن و قابلیت چاپ پذیری، به صورت دو لایه دوخته شده اند تا میزان نفوذ رطوبت و حشرات را به حداقل برساند.


مزایای استفاده از پوشش UV

طبیعتاً هیچ کس دوست ندارد کارت پستالی با لکه جوهر یا اثر انگشت در کلکسیون خود داشته باشد. حتماً می دانید که صفحات چاپ شده شما دائماً با دست سر و کار خواهند داشت، بنابراین یک پوشش محافظتی یو وی گزینه مناسبی برای جلوگیری از کثیف شدن و لکه دار شدن کار چاپی شما می باشد.

می توان گفت که این پوشش مانع مناسبی در برابر آسیب فراهم کرده و لایه محافظتی را در طول حمل و نقل  اضافه می کند، که باعث می شود شما پروژه های چاپی خود را مثل لحظه ای که چاپ می شود واضح و شفاف دریافت کنید.

یو وی نوعی پوشش سلفونی است که بر روی چاپ ها قرار می گیرد و علاوه بر زیبایی که به چاپ می دهد، باعث خشک شدن و ثابت شدن رنگ های چاپی نیز می شود. زمانی که یووی بر روی یک سطح چاپ شده قرار می گیرد، رنگ ها از حالت مات به شکل براق درآمده و در نتیجه تصویر چاپ شده زیباتر نمایش داده می شود.

معمولا در چاپ کارت ویزیت از پوشش یو وی استفاده می شود تا با این کارت جذابیت خاصی به کارت بخشیده و آن را متفاوت جلوه دهند.

پوشش یو وی چگونه کار می کند؟

در واقع بعد از تمام شدن کار چاپ می توان از این پوشش در تمام و یا قسمت های خاصی از کار چاپی استفاده کرد.

پوشش UV روکشی براق است، درخشش زیادی به یک کار چاپ می دهد و یک روکش شبیه به عکس می سازد.

کاربرد یو وی به این صورت است که کل سطح یک کارت پستال یا سایر موارد چاپ شده را به صورت یکپارچه توسط لایه های روکش دار می پوشاند و با استفاده از لامپ های ماورا بنفش خشک می کند تا تغییری در طیف رنگ ها ایجاد نشده و کوچکترین لکه ای روی کار چاپ شده باقی نماند.

در واقع پوشش یو وی به دو منظور استفاده می شود:

ایجاد لایه محافظ در برابر عوامل فرسایشی

ایجاد جذابیت در دیدن شدن رنگ ها که با مات و یا براق کردن سطح چاپ شده ممکن می شود

البته هدف از به کاربردن پوشش یو وی بیشتر ایجاد جلوه های بصری می باشد تا ایجاد لایه محافظ حالا این جلوه ها می تواند براق کردن یا مات کردن سطح  و یا خلاقیت هایی خاص باشد.



آیا پوشش UV برای شما مناسب است؟

پوشش یو وی از کار شما در برابر ساییدگی حفاظت می کند. البته زمانی که می خواهید یک کار چاپی را با پوشش یو وی مقاوم، شفاف و درخشنده کنید باید از کاغذی با وزن و جنس متناسب با این کار در پروژه چاپی خود استفاده کنید. در این صورت به بالاترین کیفیت دست پیدا خواهید کرد و در واقع با صرفهزینه ای مناسب یک کار با دوام خواهید داشت.